Author Topic: Blackwater  (Read 2040 times)

anders

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.673
    • View Profile
Blackwater
« on: October 08, 2015, 08:33:51 pm »
http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/ny-forsvarsminister-i-fedtefadet-forsker-beskylder-ministerium-for-loegn-i-blackwater-sag/5771075

 Ny forsvarsminister i fedtefadet: Forsker beskylder ministerium for løgn i Blackwater-sag

Det er beskæmmende at se, hvordan Folketinget bliver fyldt med løgn, siger forskningschef i et angreb på Forsvarsministeriet i Blackwater-sagen
...
Sagen om Danmarks forhold til Blackwater skulle oprindeligt have været undersøgt af den Irakkommission, som regeringen med Lars Løkke (V) i spidsen nedlagde.
...

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/forsvaret-moerklaegger-vigtigt-krigsdokument/5640785

Den nye og stærkt begrænsende offentlighedslov bliver nu brugt til at hemmeligstemple et centralt dokument i den omstridte Blackwater-sag.

Det er styrelsen i Forsvarsministeriet Værnsfælles Forsvarskommandoen, der afviser at give aktindsigt i dokumentet med henvisning til, at det falder under de nye regler for ministerbetjening, et politisk flertal i 2013 indførte med den ny offentlighedslov, skriver Jyllands-Posten i dag.
...
- Det viser jo for det første, at det var dumt at nedlægge den Irak-kommission, men det viser også, hvor dybt problematisk den ny offentlighedslov er, siger Enhedslistens Pelle Dragsted til Jyllands-Posten.
Også Liberal Alliances medieordfører Mette Bock er stærkt kritisk.

- Man anvender altså en lov til at mørklægge noget med syv års tilbagevirkende kraft. Man kan roligt sige, at det viser, hvor problematisk den ny offentlighedslov er. Det er et retssikkerhedsmæssigt problem, siger hun.

Også Folketingets nye parti Alternativet mener, at den ny offentlighedslov skal ændres.
- Offentlighedsloven skal rulles tilbage, så hurtigt det kan lade sig gøre, og denne her sag er et godt eksempel på det. Og hvis nogen overhovedet har været i tvivl om, hvor vidtgående loven er, så bør de kunne se det nu, siger politisk ordfører Rasmus Nordqvist.
...
--------------------------------------

Man har indgået kontrakter med lejemorder-firmaet Blackwater. Det vil man nødigt indrømme offentligt. Derfor lyver man om det.
 
« Last Edit: October 08, 2015, 08:37:22 pm by anders »