Author Topic: Kold fusion i Norge  (Read 2675 times)

anders

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.676
    • View Profile
Kold fusion i Norge
« on: April 06, 2016, 08:25:11 pm »
Mon sådan er karl kan laves på samlebånd ?

http://www.aftenposten.no/kultur/Er-dette-losningen-pa-alle-vare-energiproblemer-8415109.html


Mvh
Mads
========================================================================
PhD studerende Sindre Zeiner-Gundersen i Røyken i Norge har en fungerende kold fusions reaktor, der producerer 20 gange så meget energi ud som ind.
Han studerer ved Universitetet på Island, hvor hans vejleder professor Svein Olafsson tror på reaktoren.
Svein Olafsson efterviste selv kold fusion i 2014. Svein Olafsson er i øvrigt formand for den islandske fysiker forening. Svein Olafsson siger at reaktorerne vil blive almindelige om 5-10 år.
Leif Holmlid en kemi professor fra Göteborg har også påvist kold fusion. Holmlid har publiceret mere end 200 videnskabelige artikler og er en anerkendt forsker.
Holmlid starter  sin fusions reaktor med en laser. Reaktoren udsender en svag stråling af muon-partikler. Da muon-partikler er sjældne og man hidtil ikke har kunnet producere dem i større mængde,så er det ekstremt interessant for mange andre forskere at man nu kan producere muoner.
Muoner kan katalysere kold fusion, så med bedre kendskab til muoner vil man sandsynligt kunne bygge fusionsreaktorer der er baseret på muon-stråling.
Holmlid tror at reaktorerne vil være udbredt om 3 år.
Holmlid tror en fusionsreaktor vil mindre end et køleskab, og kunne stå i kælderen og producere 10 kW. Den vil måske koste 30.000-50.000 DKK.

/Anders