Author Topic: Thane Heins versus UDT  (Read 589 times)

Ole Nielsen

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
    • View Profile
Thane Heins versus UDT
« on: December 09, 2015, 02:37:08 am »
Her er et par videoer af Thane Heins, hvor han viser samme effekt som sker i UDT'en, hvor primærsiden bruger en ren reaktiv effekt (VAr), mens sekundær siden afgiver virkelig effekt (W):
https://www.youtube.com/watch?v=x7JDElxCyX4     BiTT Demonstration
https://www.youtube.com/watch?v=k2H5BerC9Go    Energy CAN be CREATED Bi-Toroid Transformer Operating at Infinite Eficiency with Zero PF Dec 7, 2014

I begge videoer vises, at en normal transformator bruger virkelig eller reel effekt (W) fra spændingsforsyningen, mens bi-torroid'en kun bruger reaktiv effekt. En almindelig transformator bruger kun reaktiv effekt i tomgang hvor sekundæren ikke er belastet. Herved ser spændingskilden blot en spole (primærsiden) som belastning.

Tegningen over bi-toroid'ens magnetiske kredsløb kan faktisk reduceres til P.R. Jensens UDT. Måske er Thane Heins ikke klar over dette. De to parallelle ben der forbinder sekundærspolerne, på begge sider af disse, kan lægges sammen til et tykt ben på hver side as spolerne. P.R. Jensen benyttede en almindelig enfaset transformator med EI-kerne til UDT'en. Da en enfaset EI-kerne har det midterste ben med samme tværsnitsareal som de to sideben lagt sammen, reducerede Jensen reluktansen i midterbenet ved, at indføre en luftspalte i dette ben i stedet for, at benytte et tyndere ben som det gøres i bi-toroid'en. Men det ser ud til at princippet grundlæggende er det samme.

/Ole