DIFOET FORUM

DIFØT foreningen => Generel diskussion => Topic started by: martin on September 14, 2014, 01:24:07 am

Title: tesla purple ray køb??
Post by: martin on September 14, 2014, 01:24:07 am
Jeg tænker på om jeg skal købe en tesla purple ray jeg kunne godt tænke mig om nogen ved hvad man skal kigge efter hvis man skal købe sådan en.
mvh martin wozniak
Title: Re: tesla purple ray køb??
Post by: Ole Nielsen on September 14, 2014, 02:16:08 pm
Hej Martin

Jeg så engang en demonstration af et sådant apparat hos et DIFØT medlem. Det lignede en antikvitet og kørte med gnistgab så det sikkert genererede en masse radiostøj. Det var i stil med nogle af de viste typer sidst i denne video: "Tesla Violet Ray Machine Demo" http://www.youtube.com/watch?v=gYUdkpEFSoE (http://www.youtube.com/watch?v=gYUdkpEFSoE) (5:33 minutter).

Hvis effekten kun kræver violet og/eller ultraviolet lys kan det laves med lysdioder. UV lys benyttes som bakterie dræber i f.eks. køkkener og i fødevare industrien. Kræves der også højfrekvent strøm kan der evt. suppleres med kapacitivt koblede elektroder med glas eller plast som dielektrikum. Der er også små (og store) Teslakugler med neon som plasmagas. De benytter en lille elektronisk højspændingsgenerator (EHT extremely high tension) i stil med hvad der sidder i billedrørs skærme. En sådan generator kan benyttes til højspændingen. Den skal så ikke have en ensretter på udgangen som når den benyttes til billedrør.

Har du kik på et moderne apparat eller er det en antikvitet der sikkert ikke overholder moderne sikkerhedskrav?

Venlig hilsen
Ole
Title: Re: tesla purple ray køb??
Post by: anders on September 14, 2014, 09:12:41 pm
Jeg ved ikke hvad man skulle bruge sådan et apparat til i dag. Det var vel engang et kvaksalver instrument. Jeg har vel haft to af dem for mange år siden. De var nedarvet, og ingen huskede vel hvem der havde købt dem eller hvornår.
Hvis man vil købe sådan et skal man vel købe det som en antikvitet, og hovedsagen er vel om højspændings-enheden stadigt virker. Jeg formoder at det er den man er interesseret i til et eller andet formål.